Colníci objavili v aute poľského vodiča 200 kg tabakovej suroviny

08.04.2015 Žilina

Žilina 8. apríla (TASR) – Dvesto kilogramov nadrobno narezanej tabakovej suroviny objavili na Veľký piatok žilinskí colníci v aute poľského vodiča medzi obcami Hladovka a Vitanová. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa Colného úradu (CÚ) v Žiline Božena Chríbiková.

Poliak sa podľa nej dal zlákať ponukou, ktorú dostal na jarmoku v Nowom Targu. "Za prepravu 'drevenej kôry' mal zinkasovať odmenu 200 eur. Tovar mu do auta naložili dve neznáme osoby a miestom, kde ho mal vyložiť, bola čerpacia stanica pred Dolným Kubínom. Vozidlo sprevádzali a ďalšie inštrukcie mu dávali cez vysielačku. Napriek tvrdeniu, že má v aute len osobné veci, pri kontrole v batožinovom priestore našli colníci pod dekou desať vriec nadrobno narezanej suroviny zapáchajúcej po tabaku. Muž nevedel predložiť žiadne nadobúdacie doklady od tovaru a nepoznal ani účel, na ktorý mal byť použitý," uviedla hovorkyňa CÚ v Žiline.

Doplnila, že z prepravovanej suroviny boli odobraté vzorky na odbornú expertízu. "Predbežne vyčíslený únik na spotrebnej dani z tabaku predstavuje 14.222 eur. Pre podozrenie zo spáchania trestného činu prípad odovzdali vyšetrovateľovi," dodala Chríbiková.
 

Vyberte región